Thursday, January 17, 2008


ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΙΑ ΝΥΧΙΑ

Λένε ότι ο καθρέφτης της ψυχής ενός ανθρώπου φαίνεται στα μάτια του!

Η υγεία, η καθαριότητα και το στυλ ενός ανθρώπου όμως, φαίνεται από τα άκρα του. Πολλές φορές έχει τύχει να κρίνουμε κάποιον αρνητικά επειδή τα νύχια του είναι φαγωμένα και ακόμα περισσότερες έχουμε θαυμάσει όμορφα χέρια με ακόμα ομορφότερα νύχια.

Γι΄αυτό ,πάντα, ανεξάρτητα την εποχή, πρέπει να έχουμε περιποιημένα χέρια και πόδια. Το μανικιούρ και το πεντικιούρ αφορά και άντρες και γυναίκες γιατί εκτός από το αισθητικό κομμάτι είναι καθαρά και θέμα σωστής υγιεινής.

Στο συγκεκριμένο όμως κείμενο, θα γίνει αναφορά στην τεχνική της ονυχοπλαστικής, η οποία όπως είναι λογικό, αφορά μόνο τις γυναίκες.

Το πρώτο που πρέπει να διευκρινιστεί και να καταρριφθεί είναι ο μύθος ότι μια ονυχοπλαστική λεπταίνει και αρρωσταίνει το νύχι. Μια σωστή και προσεγμένη τεχνική με καλά υλικά η οποία προέρχεται από ένα σωστό κι υπεύθυνο επαγγελματία βοηθά το νύχι τόσο αισθητικά όσο και από άποψη υγείας.

Μεγάλη σημασία όμως παίζει και η προσωπική συμπεριφορά που έχει ο καθένας απέναντι στα νύχια, δηλαδή το κατά πόσο τα προσέχουμε ή όχι.

Ας αρχίσουμε από το μήκος που θα θέλετε να έχετε.

Χωρίζοντας τη βάση του νυχιού σας σε δύο ίσια μέρη και κάτι λιγότερο, μπορείτε να προσδιορίσετε το ιδανικό για εσάς μάκρος.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι τα μακρύτερα νύχια είναι πιο επίφοβα.

Μετά το τέλος της τεχνικής προμηθευτείτε από την ή τον επαγγελματία, το ειδικό λαδάκι που είναι για την περιοχή των επονυχίων, το οποίο βοηθάει στην ελαστικότητα των ιστών αλλά και στην ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του φυσικού νυχιού.

Χρησιμοποιούμε πάντα γάντια για δουλειές οι οποίες χρειάζεται να γίνουν με σκληρά (χημικά υγρά) απορρυπαντικά π.χ. χλωρίνη, ασετόν και άλλα.

Τα υγρά αυτά δεν ΄΄παντρεύονται΄΄ ποτέ με τα τεχνητά νύχια .

Αποφεύγουμε να βάζουμε τα νύχια μας στο στόμα μας γιατί εκτός του ότι μεταφέρουμε μικρόβια, πειράζοντας τα με τα δόντια δέχονται κραδασμούς από τους οποίους επηρεάζεται τόσο η τεχνική των νυχιών όσο και το φυσικό νύχι.

Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα από το στόμα να εγκλωβίσουμε υγρασία ανάμεσα στο φυσικό και τεχνητό νύχι και ν΄αναπτυχθεί μούχλα.

Η συντήρηση των τεχνιτών νυχιών γίνεται κάθε τρεις βδομάδες.

Σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται νωρίτερα ή αργότερα και αυτό εξαρτάται από την λιπαρότητα που βγάζουν τα νύχια.

Η αφαίρεση τους, εφόσον το νύχι μας έχει φτάσει στο επιθυμητό μάκρος. γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τον ή την ειδικό. Μόνοι μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκαλέσουμε ανεπανόρθωτη ζημιά στα νύχια μας.

Τα άκρα μας είναι ίσως το πιο ορατό σημείο του σώματος μας. Δεν μπορούμε να το καλύψουμε με ρούχα και φυσικά δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε και μόνιμα με γάντια! Κρατώντας τα υγιή και περιποιημένα, η ψυχοσωματική μας διάθεση ανεβαίνει στα ύψη.

Έχει πάψει πια να είναι μια απλή πολυτέλεια. Πλέον έχει γίνει μια κανονική ανάγκη.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home