Thursday, January 17, 2008


ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Το κοκκινιστό θέλει δυο βασικά υλικά για να πετύχει. Φαντασία και υπομονή. Εάν λοιπόν είστε τύπος που δεν μπορεί να περάσει το λιγότερο ένα 2ωρο μέσα στην κουζίνα, αφήστε καλύτερα το φαΐ να το φτιάξει η μανούλα σας. Το κοκκινιστό είναι ένα από το πιο αφροδισιακά φαγητά. Πρώτον διότι το ακούει ο γκόμενος και πολύ χαίρεται που ξέρετε να φτιάχνετε ένα φαΐ της προκοπής πέρα από μακαρόνια, όποτε του ανεβαίνει η λίμπιντο κα μετά τη μασά σας κάνει όλα τα γούστα χωρίς γκρίνια και δεύτερον περιέχει υλικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και λοιπά μπαχάρια, τα οποία από αρχαιότατους χρόνους χρησιμοποιούνταν όχι μόνο στο φαγητό αλλά και ως μυρωδικά σε αφεψήματα, στο μπάνιο σαν άλατα για να ηρεμεί το πνεύμα μας, να χαλαρώνουμε και να αισθανόμαστε όμορφοι και υγιείς (όπου έχουμε ξανά το πρώτο αποτέλεσμα με το γκόμενο).

υλικά (για 2 άτομα):

300 γρ. κρέας μοσχάρι

λάδι

κρασί

κανέλλα

γαρίφαλο

δάφνη

κρεμμύδι

σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

μπαχαρικά

ντομάτες φρέσκες

ζάχαρη


Το μαγείρεμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζεις ελάχιστο λάδι να κάψει. Αφού έχεις κόψει σε μικρά κομμάτια το μοσχάρι (όσο πιο μικρά, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουν) τα πετάς μέσα στα καυτό λάδι (tip: Μπορείς να τα έχεις μαρινάρει για καμία ώρα μέσα σε κόκκινο κρασί, όπου μαρινάρισμα σημαίνει τα κομμάτια κρέας σε ένα βαθύ πιάτο και μέχρι πάνω το πιάτο με κόκκινο κρασί, για να πάρουν την μυρωδιά του κρασιού).

Αφού λοιπόν τα βάλεις στο καυτό λαδί τα γυρνάς με μια κουτάλα (ξύλινη κατά προτίμηση για να μην κάνεις γρατζουνιές και σε κυνηγάει μετά η μάνα σου να της αγοράσεις καινούργια κατσαρόλα), μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δυο μεριές. Ρίχνεις και ένα ολόκληρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ζήτω τα μπλέντερ, τέρμα τα δάκρυα) και 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες επίσης. Ανακατεύεις ξανά και ξανά για 5 λεπτά περίπου. Από το μπουκάλι το κόκκινο κρασί ρίχνεις περίπου το μισό. Χαμηλώνεις τη φωτιά να μην σου καεί το φαΐ και ακούσει όλη η γειτονία το βρισίδι σου και το αφήνεις για 15 λεπτά περίπου να βράσει. Αφού έχεις ξεφλουδίσει τις φρέσκιες ντομάτες (3-4) και τις έχεις λιώσει στο μπλέντερ (πάντα), τις ρίχνεις και αυτές στην κατσαρόλα και προσθέτεις μπόλικο νερό.

Εδώ κάπου αρχίζει το όργιο. Ουσιαστικά βάζεις ότι μπαχάρι έχεις στο ντουλάπι σου. 3-4 γαρίφαλα, 1-2 ξυλάκια κανέλλα (ή αλλιώς μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλλας), μπαχαρικά, πιπέρι χοντρό, ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για να φύγει η ξινίλα της ντομάτας, 2-3 φυλλαράκια δάφνη, 3 μεγάλες κουταλιές λάδι και τα ανακατεύεις όλα μαζί σε σιγανή φωτιά. Το αλάτι άστο τελευταίο όταν θα έχει γίνει πια το κοκκινιστό. Τέλος, όταν έχει γίνει το φαΐ, είτε προσθέτεις κριθαράκι είτε μακαρόνια να βράσουν στο ωραιότατο ζουμί του κοκκινιστού και με δόξα και τιμή τραπεζώνεις και την πιο απαιτητική γιαγιά, πεθερά, μαμά, κουνιάδα, γκόμενα/ο.

Καλή μας όρεξη!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home