Thursday, January 17, 2008


ΠΩΣ ΝΑ ΣΦΥΡΙΞΕΤΕ ΚΛΕΦΤΙΚΑ

Μπορεί ν΄ακούγεται ιδιαίτερα απλό, το να το κατορθώσεις όμως είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση(κυρίως αν είσαι γυναίκα, αποτελεί ίσως ένα από τα πιο cult χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του τύπου ΄΄δεν μασάω΄΄)!

Αποκλείεται να μην έχεις βρεθεί έστω μια φορά στη ζωή σου, στην ανάγκη να σφυρίξεις!Απο το γήπεδο όταν θεωρείς ότι θα σε ακούσει ο πουλημένος διαιτητής, στο δρόμο/Μανώλη εεεεεεεεεε ρεεεεεε, σε γάμο, σε πανηγύρι και γενικά σε παντός τύπου και καιρού event (σε αυτά φυσικά που δεν επιμελείται ο Ζαμπούνης και αποφεύγεις το καλώς φέρεσθαι).

Όμως τι γίνεται όταν το πνεύμα είναι πρόθυμο αλλά το σώμα κάνει λαδιές;

Τι και αν προσπαθείς μάταια να τοποθετήσεις τα δάχτυλα στο στοματάκι…

Ο ήχος που παράγεται παραπέμπει σε άλλου είδους σωματικές λειτουργίες και οδηγείς τους άλλους σε συμπεράσματα του τύπου ΄΄πιάσε το πλέξιμο΄΄ και άλλα.

Το βασικό είναι πρώτα απ΄ όλα να το αισθανθείς πραγματικά, να είσαι δηλαδή στο τσακίρ κέφι και πάνω στη σφούρλα να βγει από μέσα σου ο Κολοκοτρώνης ή η Μπουμπουλίνα που κρυβόταν μέσα σου

(μεταξύ μας, είχε σοβαρούς λόγους να κρύβεται)!

Α) Νιώσε το βουκολικό του ζητήματος σε όλο του το μεγαλείο. Κάνε εξορμήσεις σε βουνά λαγκάδια και ραχούλες με μουσική υπόκρουση όλα τα παραδοσιακά άσματα που έχεις ακούσει και κατά καιρούς απορρίψει, αλλά προσοχή μη φορέσεις φουστανέλα θα σε μαζέψουνε και θα σου φορέσουν one size ζακέτα με μακριά μανίκια που δένουν πίσω από την πλάτη!

Β) Διάλεξε για το σφυριχτικό σου ντεμπούτο κάποια ιδιαίτερη μέρα κατά προτίμηση σε εορτασμό εθνικής επετείου. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα 25 Μαρτίου, άντε για να βάλεις και εκείνη τη φουστανέλα που λέγαμε. Το γενικότερο κλίμα της ημέρας θα ξυπνήσει τον Ελληνάρα, που δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά, δε θα κολλήσει σε ένα φρρρρρρρρ!

Γ)Αν είσαι κοπέλα φρόντισε τα νύχια σου να είναι σχετικά κοντά...υπάρχει λόγος. Αν είσαι άντρας δεν θέλω καν να φαντάζομαι πως διαθέτεις μακρύ μανικιούρ αν δεν παίζεις τουλάχιστον κιθάρα!

Δ)Μετά την εισαγωγή πάμε στο κυρίως θέμα μας! Το σφύριγμα είναι μακρόσυρτος οξύς ήχος που παράγεται όταν φυσήξει κάποιος απότομα διαμορφώνοντας το σχήμα των χειλιών του ή χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά του ως βοήθημα. Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Καταπίνεις καλά, ούτως ώστε να μην υπάρχει πλεόνασμα σιέλου στη στοματική κοιλότητα

2. Σχηματίζεις ένα κύκλο με τον αντίχειρα και τον δείκτη ή τον μέσο δάκτυλο (όποιο σε βολεύει δεν κολλάμε σε αυτό).Ο κύκλος είναι σωστός όταν ακουμπήσουν οι άκρες των δακτύλων που προαναφέραμε(αν ακόμα δεν το΄ πιασες, δείξε μου με τα δαχτυλάκια ποιος αριθμός είναι πριν το ένα…Μπράβο βρε, σπίρτο είσαι!).

3. Χωρίς να χαλάσεις το κυκλάκι, ανοίγεις το στόμα και τοποθετείς τα δάχτυλα στα χείλια (όχι όλο μέσα στο στόμα, μην ενθουσιαστείς, λιγάκι μόνο, ίσα που!). Παράλληλα σφίγγεις τα δάχτυλα με τα χείλια.

Η άκρη των δακτύλων πρέπει να πιέζει πίσω και να κρατά διπλωμένη προς τα μέσα τη γλώσσα.

4. Πάρε μια μεγάλη ανάσα και φύσα με ορμή τον αέρα προσέχοντας να περνά σιγά σιγά από το μικρό άνοιγμα των χειλιών.

Μπορεί να μην το καταφέρεις με την πρώτη!

Μην απογοητευτείς όμως!

Τώρα που έμαθες τη θεωρία, η πράξη θα έρθει μόνη της όταν κάποια στιγμή και τελείως ξαφνικά ξεχειλίσει από μέσα σου ο απόλυτος ελληνικός νταλκάς! Εκεί είναι και το μυστικό!

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home