Thursday, January 17, 2008


Σεξουαλική παρενόχληση

Σεξουαλική παρενόχληση :

΄΄ Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΕ!!! ΄΄

Μήπως το αφεντικό σου σε κοιτάει επίμονα στο στήθος;

Μήπως σου φέρεται παραπάνω τρυφερά απ’ ότι στους υπόλοιπους εργαζομένους;

Μήπως πιάνεις ερωτικά vibes στον αέρα;

Και… μήπως γίνεται φορτικός ζητώντας σου συνεχώς ραντεβού;

Μην ανησυχείς δεν είσαι η μόνη/ος .

Διάβασε το παρακάτω άρθρο και λύσε τις απορίες σου για να μη χάνεις άδικα χρόνο και χρήμα ( στον ψυχαναλυτή).

Αν πιστεύεις ότι είσαι ο μόνος που βιώνεις πρόβλημα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο της δουλειάς σου, κάνεις λάθος. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στο εξωτερικό και έχει γίνει ήδη μόδα και στα μέρη μας. Το πιθανότερο είναι να μην το ακούς συχνά και δεν είναι σίγουρα από τα συνηθισμένα θέματα συζήτησης σε μπαρ και καφετέριες .

Αυτό συμβαίνει γιατί καλύπτεται από μια ένοχη σιωπή αλλά και φόβο για τις συνέπειες που ίσως προκαλέσει.

Από ένα γρήγορο ψάξιμο στο διαδύκτιο βρίσκεις πληθώρα περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης. Μια απ’ αυτές η Στέλλα 32 ετών παντρεμένη με ανήλικο παιδί, ρωτάει τι πρέπει να κάνει ώστε ούτε να παραδοθεί στις ορέξεις του υπερήλικου ( τρομάρα του ) αφεντικού της αλλά ούτε και ν ‘απολυθεί.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τι ακριβώς είναι η σεξουαλική παρενόχληση.

· Τι είναι αυτό;

Ακριβής ορισμός για τη σεξουαλική παρενόχληση δεν υπάρχει.

Γενικά , είναι κάθε συμπεριφορά αφεντικού, διευθυντή ή ακόμα και συναδέλφου που προσβάλλει τη γενετήσια ελευθερία σου.

Εμφανίζεται με τρεις μορφές : λεκτική , οπτική και σωματική.

Κλασσικές κινήσεις που πρέπει πάντα να μας υποψιάζουν είναι οι εξής : επαφή χωρίς λόγο , άγγιγμα, προκλητικές χειρονομίες , φορτική πίεση για ραντεβού καθώς και για έξοδο ή σύναψη σχέσης , τα αστεία με έντονα σεξουαλικό περιεχόμενο και φυσικά προτάσεις για σεξουαλική συνεύρεση. Οι μορφές είναι πολλές και διαφέρουν σε κάθε περίπτωση .

Μπορεί για παράδειγμα για μια κοπέλα ακόμα και οι περίεργες ματιές του διευθυντή της, να την κάνουν να αισθάνεται άβολα και να μην μπορεί να λειτουργήσει στη δουλειά της.

· Τι λένε οι στατιστικές;

Αν και το πρόβλημα δεν έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό την κοινωνία μας, έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με σοκαριστικά αποτελέσματα.

Το 97% των υπεύθυνων για σεξουαλική παρενόχληση είναι φυσικά άνδρες και μάλιστα ηλικίας 40- 60 ετών. Στην Ελλάδα , το 1/10 των γυναικών έχει υποστεί έστω και μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Τα 2/3 απ’ αυτές σιωπούν, ενώ μόνο ένα ποσοστό 1,6% ακολουθεί τη δικαστική οδό.

Τα θύματα του προβλήματος αποτελούνται από γυναίκες 20- 35 ετών κυρίως νεοπροσληφθείσες ,χωρισμένες ή ακόμα και χήρες !

Στο 56, 7 % η διοίκηση της επιχείρησης όταν ενημερώθηκε για το θέμα δεν έκανε τίποτα, ενώ 30,8 % απέλυσε άμεσα τα θύματα χωρίς να μπεί καν στη διαδικασία να τιμωρήσει τον υπεύθυνο.

Αν λάβουμε υπόψη μας και πόσα περιστατικά αποκρύπτονται -λόγω φόβου- τότε η κατάσταση είναι μάλλον ανησυχητική.

· Γιατί σ’ εμένα;

Κλασσική δικαιολογία άνδρα που παρενοχλεί σεξουαλικά, είναι ότι η γυναίκα τον προκάλεσε. Είτε τα ρούχα που φοράει, είτε ο τρόπος που κινείται, είτε ο τρόπος που αναπνέει, κάτι θα τον έχει προκαλέσει. Μην μπεις όμως στο τρυπάκι αυτό. Δε φταις εσύ. Ακόμα και γυμνή να κυκλοφορούσες στο γραφείο αν του πεις ΟΧΙ είναι ΟΧΙ. Τέλος. (καλά αυτό είναι και λίγο ακραία περίπτωση, εδώ που τα λέμε…)

Δυστυχώς η φαντασίωση γραμματέα με αφεντικό έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές ανδρών κι έτσι στην πρώτη ευκαιρία που θα τους δοθεί υπάρχει πάντα μια μεγάλη πιθανότητα να προσπαθήσουν να την κάνουν και πραγματικότητα, είτε το θες είτε όχι.

Συνήθως , θύματα τέτοιας συμπεριφοράς είναι γυναίκες και άνδρες που έχουν ανάγκη να εργαστούν και θεωρητικά , από το φόβο της ανεργίας, θα έκαναν τα πάντα για να μείνουν στη δουλειά. Συνεπώς, η αυξανόμενη ανεργία κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Αν έχεις τελειώσει 2 χρόνια τη σχολή, έχεις ψάξει παντού χωρίς αποτέλεσμα, έχεις βάλει λυτούς και δεμένους για να μπεις στην επιχείρηση αυτή, τότε φυσικά και θα το σκεφτείς περισσότερο πριν πεις « Παραιτούμαι » στο πρώτο « μωρό μου που θες να σε πάω απόψε;» του αφεντικού σου.

· Τι μπορώ να κάνω;

Αν είχαμε όλοι τη δυνατότητα, φυσικά η ιδανικότερη λύση είναι να την κάνεις με ελαφριά πηδηματάκια προς την έξοδο ( όπως θα έλεγε κι η Ανίτα ). Δυστυχώς όμως , η ανάγκη για εργασία και η δυσκολία προς εξεύρεσή της, μας αναγκάζει να μείνουμε.

Τι μπορούμε να κάνουμε όμως, ώστε η παραμονή μας να γίνει όσο λιγότερο ανώδυνη γίνεται ή σε περίπτωση που τα βροντήξουμε να είμαστε εξασφαλισμένοι;

Εκφράστε κατ’ αρχήν το πρόβλημα σας στο ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Υπάρχει περίπτωση (λέμε τώρα) να νόμιζε ότι ανταποκρίνεσαι στο ενδιαφέρον του. Ή να παρερμήνευσες εσύ τις κινήσεις του. Εν πάση περιπτώσει κάνε μια κουβέντα μαζί του πριν προχωρήσεις στο δεύτερο βήμα.

2) Αν δεις ότι ο τύπος μάλλον δεν παίρνει το μήνυμα, απευθύνσου στον αρμόδιο προϊστάμενο προσωπικού όπου εργάζεσαι ή σε κάποιο αντίστοιχο τμήμα αν δεν υπάρχει τέτοιο στη δουλειά σου. Εκείνος με απόλυτη εχεμύθεια θ αναλάβει να μιλήσει στο αφεντικό σου χωρίς εσύ να εμπλακείς καθόλου. Το καλύτερο για σένα είναι να βρίσκεται σ αυτή τη θέση γυναίκα αλλά κι ένας σωστός άνδρας υπάλληλος, μας κάνει.

3) Αν τελικά ούτε και τώρα βρεθεί λύση κι εκείνος συνεχίζει να σου κολλάει και μάλιστα με χειρότερο τρόπο τότε υπάρχουν δύο λύσεις. Ή θα παραιτηθείς και θ’ αλλάξεις δουλειά σβήνοντας απ’ την μνήμη σου ό,τι συνέβη ή θα ακολουθήσεις τη δικαστική οδό με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

· Τι προβλέπει ο νόμος για τα άτακτα αφεντικά;

Με το καινούργιο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη βουλή , γίνεται επιτέλους πραγματικότητα το όνειρο κάθε φεμινίστριας.

Η σεξουαλική παρενόχληση αναγνωρίζεται πλέον ως ποινικό αδίκημα και πειθαρχικό παράπτωμα. Η ποινή που επισύρει είναι φυλάκιση 6 μηνών έως 3 χρόνια και χρηματική ποινή 1000 – 3000 ευρώ! Φυσικά η απόσταση από το να πέσεις θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μέχρι να καταφέρεις να δικαιωθείς από το δικαστήριο είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει να φροντίσεις να βρεις μάρτυρες που είτε να ήταν παρόντες στα γεγονότα είτε να απευθύνθηκες σ αυτούς όταν συνέβησαν ή να ψάξεις για άλλα θύματα του ίδιου ατόμου. Φυσικά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως αξίζει .

Αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση μιας κοπέλας στην Ελλάδα της οποίας ο διευθυντής της έκανε ερωτήσεις του στυλ τι χρώμα εσώρουχα της αρέσουν στους άνδρες , που ερεθίζεται περισσότερο όταν την αγγίζουν και πολλά άλλα. Η κοπέλα αναγκάστηκε να παραιτηθεί αφού κατέθεσε μήνυση. Το δικαστήριο τη δικαίωσε επιδικάζοντας 2000 ευρώ αποζημίωση για το λόγο ότι ο εν λόγω κύριος άσκησε πάνω της φραστική σεξουαλική παρενόχληση!

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο το θέμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΕΘΙ ( κέντρων ερευνών σε θέματα ισότητας, www.kethi.gr ), στο κέντρο ισότητας (www.isotita.gr) ή στις κατά τόπους φεμινιστικές οργανώσεις οι οποίες θα σας ενημερώσουν για τα δικαιώματά σας και θα σας συμβουλεύσουν πάνω στο θέμα.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι η σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά είναι ένα πραγματικά λεπτό θέμα που πρέπει να πλέον να ακούγεται. Και προσοχή! Για να μην μπερδευόμαστε: το φλερτ δε συνιστά σεξουαλική παρενόχληση. Μη φτάνουμε σε ακραία σημεία.

Όπως και να το κάνουμε, η σχέση υποταγής εξιτάρει το αντρικό μυαλό. Στο χέρι μας είναι να χαράξουμε τα όρια πέρα από τα οποία θίγεται η προσωπικότητα μας.

Είναι στο χέρι μας να σταματήσει η κατάσταση αυτή, είτε μέσω του διαλόγου ή μέσω του δικαστηρίου όπου οι αταξίες του αφεντικού θα του κοστίζουν στο μέλλον κάτι χιλιάδες ευρώ…

Labels:

2 Comments:

Blogger YANIS said...

mia erwtisi please
giati otan enas antras milai prostixa se mia gineka ine sexoualiki parenoxlisi
kai otan mia gineka milai prostixa se ena antra ine................................................................................................................................................






















0,75 ta 15 δευτερολεπτα

3:49 AM  
Blogger Disciples of the Old Organization said...

Γιατί πρέπει στα περισσότερα μπλογκ ο κάθε κουλός μπλόγκερ να προσπαθεί να χωρίσει κ να βάλει "ταμπέλες" στο κάθε τι?

4:12 PM  

Post a Comment

<< Home